Woonstijl: Maximalisme

Vorige maand hadden we het over maximalistisch minimalisme. Maar wat is maximalisme ? Veelal wordt gedacht dat minimalisme en een maximalistisch interieur het tegenovergestelde zijn. Maar maximalisme is meer dan dat. Maximalisme gaat om het laten zien van jezelf in je interieur.

In een maximalistisch interieur creëer je een omgeving waarin jij je veilig en geborgen voelt en waar je blij wordt van alle spullen die bij jou passen, zoals schatten die je op reis hebt gevonden, tweedehands vondsten en kunst die jij echt mooi vindt.

Kleuren in een maximalistisch interieur

In een maximalistisch interieur zijn geen regels als het op kleur aankomt. Als je verschillende kleuren met elkaar wilt combineren maar het niet al te bont wilt maken kun je het beste voor niet meer dan drie kleuren kiezen als basis van je interieur. Wel kun je meer kleuren toevoegen door middel van accessoires als dekens, kussens en kunst(objecten).

Diepe, rijke kleuren als donkergroen, zwart en aubergine doen het goed in een maximalistisch interieur. Ook kun je spelen met verschillende finishes. Een muur met een lak finish geeft bijvoorbeeld een bijzonder effect.

In een maximalistisch interieur kun je ook experimenteren met behang in verschillende prints en patronen. Mix en match is bij een maximalistisch interieur het uitgangspunt, dus wees niet bang om verschillende kleuren en prints met elkaar te mixen!

Woonstijl: Maximalisme

Materialen en meubels in een maximalistisch interieur

Voor meubels en materialen geldt hetzelfde: mix en match! Je hoeft je in een maximalistisch zeker niet aan een bepaalde stijl vast te houden. Modern, vintage en alles ertussenin kun je hier prima met elkaar combineren.

Qua materialen kun je ook alles met elkaar samenbrengen. Denk bijvoorbeeld aan linnen, zijde, wol, steen, glas etc. Alles kan. Als het bij jou past, past het ook in je interieur.

Welke gordijnen passen bij een maximalistisch interieur?