Woonstijl: een modern interieur

Een modern interieur is ideaal als je houdt van rust in huis. Strakke lijnen, koele materialen en neutrale elementen zijn de belangrijkste kenmerken van een modern interieur.

Ruimte en lijnen in een modern interieur

Een van de opvallendste kenmerken van een modern interieur is het gebruik van strakke lijnen en geometrische vormen. Je ziet deze vormen terug in de architectuur van een ruimte, maar je kunt dit ook zelf toepassen in je interieur door middel van meubilair. Als je een grote kast in je interieur wilt plaatsen kun je in een modern interieur het beste voor een inbouwkast kiezen. Deze kasten vullen een muur van beneden tot boven, waardoor de lijnen van de ruimte niet worden onderbroken. Wil je een dressoir of een andere kleine kast in de ruimte plaatsen? Kies dan voor een exemplaar met weinig tot geen tierelantijnen.

De woonkamer van een modern interieur is vaak één grote ruimte, waarbij de keuken vaak deel uitmaakt van de kamer. Wil je zo’n grote ruimte gezellig maken? DIt kun je doen door behalve rechte lijnen ook ronde vormen in je interieur toe te passen.

Woonstijl: een modern interieur

Project: Badhoevedorp

Materialen in een modern interieur

De materialen die worden gebruikt in een modern interieur zijn voornamelijk ‘koele’ materialen, zoals metaal, steen, chroom en glas. Qua vloer zie je vaak een betonvloer in een modern interieur. Een houten vloer kan ook, maar deze moet dan wel strak zijn en niet te rustiek ogen. Om een ruimte met zoveel koele elementen iets gezelliger te maken kun je spelen met textuur. Denk bijvoorbeeld aan een hoogpolig tapijt, gekleurde kussens op de bank of zachte linnen gordijnen.

Kleuren van een modern interieur

Bij een modern interieur horen neutrale kleuren als zwart, wit grijs en taupe. Ook kun je gebruik maken van kleuraccenten. Geel steekt bijvoorbeeld erg mooi af bij een neutraal interieur en ook rode accenten kunnen heel mooi zijn bij een modern interieur.

Wil je je qua kleurenpalet wel helemaal houden bij neutrale kleuren? Zorg dan dat je verschillende texturen toepast om je interieur toch wat warmte te geven.

Project: Houthavens

Welke gordijnen passen bij een modern interieur?