Wit in het interieur
Wit in het interieur

Wit in je interieur

Wit is de meest gebruikte kleur in vrijwel elk interieur en door de opkomst van de minimalistische interieur trend is de kleur in de laatste jaren alleen maar populairder geworden.

Maar waarom is wit eigenlijk zo populair? Wit is officieel eigenlijk geen kleur omdat het 100% van het licht reflecteert. Dit zorgt ervoor dat elke ruimte groter lijkt als deze wit is geverfd. Ook staat wit voor puurheid en hygiëne en dat is niet onbelangrijk als je graag wilt dat je huis schoon oogt!

In welke kamers kun je wit het beste gebruiken?

Omdat wit ervoor zorgt dat een ruimte groter lijkt kun je wit heel goed gebruiken in kleine kamers. Ook in donkere kamers is wit ideaal omdat de kleur zoveel licht reflecteert en een donkere kamer frisser en gezelliger maakt. In sanitaire ruimtes als het toilet en de badkamer is wit ook de perfecte kleur omdat de kleur staat voor hygiëne.

Hoe combineer je wit?

Omdat wit zo neutraal is kun je wit eigenlijk wel met alle kleuren combineren. De vraag is vooral hoe je ervoor zorgt dat een wit interieur niet al te steriel oogt. Oftewel: hoe maak je een wit interieur gezellig?

Andere neutrale kleuren

Als je houd van rust in je interieur kun je wit combineren met andere neutrale kleuren zoals roomwit, taupe, grijs of zwart voor een rustgevend effect. Als je voor dit kleurenpalet gaat kun je het beste kiezen voor wit met een warme ondertoon, omdat het geheel anders toch wat koel blijft ogen.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zorgen voor warmte in elk huis en dat is geldt ook voor een wit interieur. Materialen als linnen, wol, rotan en hout staan prachtig in een wit interieur en geven een ruimte net dat beetje warmte dat het nodig heeft.

Een accentkleur

Een wit interieur is de perfecte basis om te spelen met accentkleuren. Je kunt kiezen voor één accentkleur, of een variatie van tinten in een bepaalde kleur. Zo combineer je wit bijvoorbeeld heel mooi met verschillende tinten roze en rood en creëer je een prachtige natuurlijke look met verschillende bruintinten.

Boho accenten

Witte muren zijn een ideaal blank canvas voor een boho interieur. Door de basis van je interieur wit te houden kun je spelen met allerlei boho accenten zonder dat het te druk gaat voelen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gekleurd tapijt, planten in je huis, linnen gordijnen in een diepe kleur en gekleurde kussenslopen op de bank.

Stoffen doeken op een witte stoel