Wintergordijnen & Woonmaand

In oktober voel je altijd een soort buzzzzz in interieurland. Het is de woonmaand: de kick-off voor het nieuwe woonseizoen. Mensen hebben zin om hun interieur een lift te geven. Er is van alles te zien op de woonbeurzen. De woonmagazines komen met hun dikste editie. Al met al: inspiratie genoeg! We hebben wel weer zin in deze periode, waarin we ons huis warm en gezellig kunnen aankleden… En dat doen we met twee tips voor wintergordijnen en warmte!

wintergordijnen, de keuze is enorm!

Wintergordijnen

Het vooruitzicht van knusse avonden in een mooi interieur maakt ons enthousiast! Wat ons betreft lukt die warme aankleding het best met het ‘stofferen‘ van je huis, bijvoorbeeld met linnen gordijnen. Want het toevoegen van textiel creëert sfeer en warmte. Letterlijk en figuurlijk. En niet te vergeten: bovendien verbetert het de akoestiek aanzienlijk! Zelfs je muziek gaat beter klinken…

Je kunt natuurlijk spelen met texturen en het kleurenpalet. De meeste mensen zullen daarbij denken aan kussens, plaids en tafelkleden etc. Maar heb je wel eens gedacht aan andere gordijnen voor de winterperiode? Of bijvoorbeeld alleen rond kerst? Wij hebben inmiddels een flink aantal klanten die dat jaarlijks doen, en vonden het een leuke tip voor de woonmaand om mee te geven aan ál onze klanten.

Met wintergordijnen transformeer je je huis in één klap. Waar in de zomer de gordijnen vaak niet eens dicht gaan, wil je in de winter, wanneer het vroeg donker is, de gordijnen sneller sluiten. En dat heeft impact op de sfeer. Denk eens aan mooie zware linnen gordijnen in een steenrode of indigo blauwe kleur, of een klassieke wollen Tweed voor een eigentijdse twist!

Blauwe linnen gordijnen in de studeerkamer

Stalenkaart met linnen stoffen in Manhattan kwaliteit Staal met linnen stof Manhattan: North Sea Blue

Warmte

Wat betreft die warmte: wist u dat wintergordijnen bijdragen aan extra warmte in uw huis? Leuke bijkomstigheid is natuurlijk de lagere energierekening.

  • Belangrijk is dat de stof dik of zwaar is, bijvoorbeeld een ‘laundered‘ of ‘special stonewash‘ linnen kwaliteit. Of een tweed, of linnen-wolmix.
  • Bij voorkeur zijn de gordijnen gevoerd.
  • Daarnaast moeten ze ruim vallen, dus ook een stuk van de muur bedekken.
  • En laat ze lekker lang, dus vanaf het plafond tot aan de grond.
  • Zorg ook dat ze in het midden goed aansluiten.
  • En tenslotte: hang ze niet voor de radiator. Het resultaat: een ‘warme’ herfst en winter!

wintergordijnen: 100% Laundered Linen_Berlin StrawWintergordijnen: Wollen tweed voor gordijnen en stofferenWintergordijnen: 100% special stonewash linen_Kensington Oatmeal

Stoffendagen

Enthousiast geworden over wintergordijnen? Dan willen wij u uitnodigen! Kom eens kijken op één van de stoffendagen in Amsterdam Noord. Daar presenteren wij 4x per maand zo’n 30.000 meter aan prachtige linnen stoffen. Die zijn uiteraard per meter te koop, maar liever nog maken we er op maat gemaakte gordijnen van voor u. Als u geïnteresseerd bent om langs te komen, laat het ons dan even weten via een mail naar info@evertgroot.nl. U bent van harte welkom.

De aankomende data

  • 12 november van 10-13.00 (zondag)
  • 30 november van 10-13.00 (donderdag)

Selectie linnen stoffen op de stoffendag!

Garantie

Wanneer u bij ons (vouw)gordijnen bestelt, kunt u erop rekenen dat u de mooiste kwaliteit in huis haalt, voor een eerlijke prijs. U heeft er geen omkijken naar: we komen bij u inmeten, en indien gewenst ook ophangen. We kunnen u persoonlijk adviseren over de kleur alsook de verschillende kwaliteiten voor ieder doeleinde (dus ook stofferen). Zodoende heeft u met gemiddeld 3-4 weken een nieuwe look in huis!

The Loft, met op maat gemaakt gordijnen van Evert Groot