Welke kleur gordijnen moet ik kiezen?

Bij het uitzoeken van gordijnen is het belangrijk om rekening te houden met de kleur die je kiest en wat het effect is van verschillende kleuren. Bij deze een overzicht van een aantal kleuren en hun psychologische effecten:

Rood

De kleur rood staat voor passie, warmte en energie. Bij rode gordijnen is de tint van groot belang. Knalrode gordijnen zijn niet geschikt voor een ruimte waar je rust wil creëren, terwijl bordeauxrode gordijnen een gevoel van luxe en warmte uitstralen en dus heel geschikt zijn voor een woonkamer. De kleur rood wekt de eetlust op: rode gordijnen misstaan dan ook niet in de keuken.

Rode tinten geven je kamer een luxe uitstraling

Blauw

Blauw is een rustgevende kleur. Blauwe gordijnen zijn een prima keuze voor de slaapkamer of kantoor. Doordat blauw een koude kleur is, zijn ze minder geschikt in ruimtes waar je warmte en gezelligheid wilt creëren en kun je ze het beste ophangen in ruimtes waar veel daglicht is.

Groen

Groen is een van de meest rustgevende kleuren in het kleurenspectrum. Het doet ons denken aan de natuur en het geeft ons een gevoel van rust, harmonie en balans. Door de positieve effecten van deze kleur zijn groene gordijnen in principe geschikt voor alle kamers.

Groene gordijnen zorgen voor een natuurlijk uiterlijk

Wit

Witte gordijnen geven een kamer een fris en schoon gevoel. De kleur wit maakt dingen groter, dus witte gordijnen zijn ideaal voor een kleinere ruimte. Gebruik niet teveel wit in een kamer, dit kan een steriel effect geven. Als je het combineert met natuurlijke kleuren als bruin, beige en groen geeft het je kamer een prachtige natuurlijke look.

Witte gordijnen matchen perfect met natuurlijke kleuren

Gele gordijnen

Geel is een kleur die geassocieerd wordt met vrolijkheid, optimisme en energie. Hierdoor zijn gele gordijnen minder geschikt voor de slaapkamer, maar wel erg geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer of de werkkamer.

Bij Evert Groot hebben wij de mooiste linnen gordijnen in alle kleuren. Bekijk onze shop, daar kunt u de beste linnen stof kopen.