Wat zijn vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn misschien niet zo bekend als normale gordijnen of rolgordijnen. Toch is dit type gordijn een creatieve, handige en mooie optie op het gebied van raambekleding. Zo zijn vouwgordijnen namelijk ideaal als je weinig ruimte hebt naast je ramen. Ook creëer je eenvoudig een optische hoge kamer door de gordijnen vanaf het plafond te laten beginnen. Ga voor vouwgordijnen van een robuuste stof als linnen om een hele relaxte en frisse look te creëren. Hoe groot of klein de kamer ook is.

Muurplant

Linnen vouwgordijn een sfeervolle woning in Abcoude.

Waar moet ik aan denken bij vouwgordijnen?

Ten eerste is het belangrijk om te beslissen of je wil dat de gordijnen tussen of over je raamkozijn vallen. Als je ervoor kiest om de vouwgordijnen over het raamkozijn te laten vallen kun je in de hoogte werken en de gordijnen bijvoorbeeld vanaf het plafond laten beginnen. Hierdoor creëer je een optisch hogere kamer.

Als je ervoor kiest om de vouwgordijnen binnen het raamkozijn te laten vallen blijft je vensterbank altijd zichtbaar en creëer je een cleane look.

Wanneer is een vouwgordijn een goede optie?

  • Als je weinig ruimte hebt naast je ramen om normale gordijnen te openen.
  • Als je bijvoorbeeld hoge ramen hebt, waardoor het moeilijk zou zijn om normale gordijnen te openen en sluiten.
  • Vouwgordijnen nemen veel minder ruimte in dan normale gordijnen en zijn dus ideaal voor een kleine ruimte.
Stoffen

In welke ruimtes kan ik vouwgordijnen gebruiken?

Vouwgordijnen zijn een goede keuze voor alle ruimtes in huis. Vooral in ruimtes als de badkamer of de keuken zijn vouwgordijnen ideaal, omdat ze weinig ruimte innemen.

Ben je benieuwd naar onze opties op het gebied van vouwgordijnen? Kom een keer langs bij een van onze Stoffendagen en Evert zal je er alles over vertellen.