Wat is de woonmaand?

Oktober is de maand waarin wonen centraal staat. Het wordt buiten kouder, we brengen meer tijd door in huis en gaan weer nadenken over ons interieur. Ook is dit de maand dat er op het gebied van wonen veel nieuwe collecties worden gepresenteerd, de trends worden voorspeld en je de VT Wonen & Design beurs, de Dutch Design Week in Eindhoven en de Biënnale Interieur in Kortrijk kunt bezoeken.

Tafel gedekt met linnen

Trends 2019

De trends voor 2019 staan in het verlengde van de trends die we in 2018 al hebben gezien, zoals slow living en Wabi Sabi. Bewustzijn, natuur en rust staan nog steeds centraal. Het jaarlijkse trendonderzoek van AkzoNobel voegt daar aan toe dat 2019 in het teken staat van actie: in 2018 werden we ons steeds meer bewust van de wereld om ons heen en was de beweging vooral naar binnen gekeerd. Volgens het onderzoek begint dit gevoel zich steeds meer om te zetten in actie: we willen ons inzetten voor een betere wereld en we zijn optimistisch.

Natuur
Dat we steeds meer bezig zijn met de natuur zien we terug in ons interieur. We willen duurzaam geproduceerde producten in ons huis, die de natuur niet te zwaar belasten. Ook zien we graag natuurlijke producten terug in ons interieur zoals linnen, bamboe, rotan en vilt. Ook de ‘urban jungle’ trend is nog niet voorbij. Planten halen de natuur naar binnen en zorgen er ook nog eens voor dat de lucht in je huis wordt gefilterd.

Blauw linnen - slow living

Technologie
Als tegenhanger van de natuurlijke trend gaan technologie en domotica een steeds grotere rol in ons huis spelen. Domotica is het toepassen van technologie in huis: denk hierbij aan slimme verlichting, een verwarming die aangaat vlak voordat je thuiskomt en ramen die te bedienen zijn met een afstandsbediening.

Combineren
De tegenstrijdigheid van de natuur en de technologie trend komen samen in de laatste trend die we in 2019 veel gaan zien: het combineren van verschillende stijlen en het creëren van effect door tegenpolen toe te passen in je interieur. Deze trend kun je toepassen door contrasterende kleuren, vormen en materialen in je huis te gebruiken.

Haal de natuur in huis

Wil jij ook meer natuurlijke producten in je huis toepassen die de natuur niet teveel belasten? Neem een kijkje in onze webshop en laat je inspireren!