Ontbijten in het Italiaanse landschap - La Saracina

Waarom linnen de perfecte stof is voor de zomer

Linnen is bij uitstek een stof die past bij de zomer. De natuurlijke uitstraling en de temperatuurregulerende kwaliteiten van de stof maken het de ideale stof voor de warmere dagen.

Linnen is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen en staat bekend als milieuvriendelijke stof. Dat komt onder andere doordat er bij het productieproces niets wordt verspild. Het wordt gemaakt van de vlasplant en alle onderdelen van deze plant hebben een bestemming: de zaden van de plant worden gebruikt om lijnzaad en lijnzaadolie te maken en de bijproducten van de linnenproductie worden omgezet in vezelplaat. Bovendien heeft de vlasplant geen chemische stoffen nodig om te groeien en groeit hij ook in minder goede grond.

Een van de meest bijzondere eigenschappen van linnen is de manier waarop het warmte reguleert. Bij warm weer ademt de stof en zorgt linnen er zelfs voor dat de lucht tussen de stof en het lichaam koeler is dan de lucht in de omgeving. Als het koud is, houdt de stof juist warmte vast.

Linnen beddengoed

De temperatuurregulerende kwaliteiten van de stof maken het perfect om te gebruiken voor je beddengoed. Daarnaast heeft linnen een natuurlijke PH-waarde, waardoor het de huid niet irriteert en neemt linnen 20% van zijn eigen gewicht in vocht op voordat het zelf vochtig aanvoelt. Dankzij deze kwaliteiten dus de ideale stof voor beddengoed!

Linnen tafelkleed

Linnen is stofafstotend én vuilafstotend, waardoor de stof goed te gebruiken is voor het dekken van een zomertafel. Bovendien krijgt de gedekte tafel met zo’n prachtig tafelkleed een luxe en natuurlijke look. De stof is daarom ook perfect voor het creëren van een rustieke tafel bij een zomerfeest of andere bijeenkomst.

Linnen gordijnen

Dankzij de duurzaamheid en lange levensduur van de stof, is dit ook ideaal te gebruiken voor gordijnen. Linnen gordijnen geven de kamer een luchtige en natuurlijke look: perfect voor de zomer.