Tips voor een speelhoek in de woonkamer

Nu we allemaal zoveel tijd thuis doorbrengen is het niet alleen belangrijk dat we prettig kunnen werken in huis, maar ook dat je kinderen fijn in huis kunnen spelen. Om ervoor te zorgen dat je hele huis niet meteen verandert in een groot speelparadijs kun je een duidelijk afgebakende speelhoek in je woonkamer creëren. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dat kunt doen.

De ruimte afbakenen

Om voor je kinderen duidelijk te maken waar ze kunnen spelen is het handig om de ruimte visueel af te bakenen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Een van de makkelijkste manieren om een plekje te creëren is een kleed neerleggen in de speelhoek. Ook kun je een vlak op de muur verven met bijvoorbeeld krijtverf. Je kunt hier allerlei kanten mee op: Verf bijvoorbeeld een cirkel op de muur, of de vorm van een kasteel of een huis. Een andere optie is een hoekje creëren met gordijnen. Als je de gordijnen open laat hangen met behulp van embrasses creëer je een superknus hoekje waar je kinderen heerlijk kunnen spelen.

Tips voor een speelhoek in de woonkamer

Opbergen

Zelfs als je minimalistisch bent in de aanschaf van speelgoed heb je waarschijnlijk toch best wat bij elkaar verzameld. Om de ruimte rustig en opgeruimd te houden is het fijn als je alles aan het einde van elke dag makkelijk kunt opbergen. Het is handig als je kinderen overal goed bij kunnen zodat ze zelf hun speelgoed op kunnen ruimen. Als je niet zoveel ruimte hebt kun je kijken of je dit op een creatieve manier kunt oplossen. Misschien heb je een bijvoorbeeld een bankje staan waar je makkelijk wat manden onder kunt plaatsen, of kun je mooie zakken aan de muur hangen waar het speelgoed in kan.

Meubels

Bij het inrichten van een speelhoek in de woonkamer hoef je gelukkig echt niet ineens al je ideeën over stijl overboord te gooien. Als je bijvoorbeeld een neutraal interieur hebt met veel natuurlijke elementen kun je dit gewoon doortrekken naar de speelhoek. Kies dan bijvoorbeeld voor een kleed in een neutrale kleur en voor houten meubels en speelgoed. Qua meubilair hoef je ook niet direct aan kindermeubilair te denken. Een kleine salontafel kan bijvoorbeeld prima als kindertafel functioneren en in plaats van kinderstoeltjes kun je ook mooie poefs neerzetten.

Tips voor een speelhoek in de woonkamer