Styling ideeën voor je balkon

Een balkon is uiteraard niet zo groot als een tuin, maar als je in de stad woont is zelfs een klein balkon al een luxe. Met onze ideeën, zoals verlichting, planten of meubels kan je ook van jouw balkon een klein paradijs maken.

Een verticale tuin

Met een verticale tuin maak je optimaal gebruik van de ruimte op je balkon. Je kunt een verticale tuin creëren door verschillende potten aan een muur te hangen of een heel kant-en-klaar systeem kopen.

Een verticale tuin is de ideale oplossing als je wel groen op je balkon wilt hebben maar niet teveel ruimte hebt. Let wel op dat de muur waarop je je verticale tuin plaatst het gewicht wel kan dragen en kies planten die het goed doen in de schaduw of juist in de zon, afhankelijk van de plek van je verticale tuin.

Styling ideeën voor je balkon

Verlichting

In huis is verlichting een van de belangrijkste dingen als het aankomt op het creëren van sfeer. En op je balkon is dat niet anders! Met buitenverlichting maak je je balkon gezellig en kun je op een warme zomeravond ook lekker buiten zitten. Een lichtsnoer is veruit de meest populaire vorm van verlichting voor het balkon. Let bij aanschaf wel op of het snoer ook geschikt is voor buiten.

Een zithoek

Een balkon kan eigenlijk niet zonder comfortabele zithoek. Je kunt kiezen natuurlijk kiezen voor tuinmeubels, of je kunt zelf aan de slag met het bouwen van zithoekje. Qua bekleding is het in de tuin belangrijk dat je kiest voor stoffen die tegen een stootje kunnen.

Heb je echt weinig ruimte? Dan kun je kiezen voor opvouwbare meubels die je makkelijk weg kunt zetten. Ook kun je een (waterproof) poef of een groot kussen dat je binnen gebruikt op een warme dag gewoon lekker buiten leggen.

Styling ideeën voor je balkon

Planten

Een balkon is natuurlijk geen echte tuin, maar dat betekent niet dat je je op je balkon niet kunt omringen door groen. Als je weinig ruimte hebt kun je kiezen voor een verticale tuin, of voor een klein aantal potten met wat statement planten.

Privacy

Een gebrek aan privacy is op veel balkons een probleem. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt oplossen. Bij de bouwmarkt kun je voor niet al teveel geld een bamboe balkonscherm kopen, of je kunt kiezen voor planten die zorgen voor privacy, zoals bamboe of hoge grassen. Een gordijn is ook een goede en romantische oplossing voor het creëren van privacy op je balkon.

Welke stoffen kan ik buiten het beste gebruiken?

Atlantis

Munich