De perfecte zondag

Zondag is voor ons de perfecte dag voor JOMO: the Joy of Missing Out. In plaats van constant bang te zijn om iets te missen, FOMO (Fear Of Missing Out), kiezen wij af en toe voor een rustige zondag. Even geen prikkels en plannen. Het houdt niet in dat je geen leuke dingen kan doen, maar probeer niks doen en dingen doen meer in balans te krijgen. Neem bijvoorbeeld eens een lang bad, breng tijd door met je gezin of probeer eens zelf pasta te maken. Je zult merken als je het wat rustiger aan doet op zondag dat je je week vol nieuwe energie begint.

Waarom JOMO?

JOMO is de slow tegenhanger van FOMO (Fear Of Missing Out). In het geval van FOMO zijn we constant bang om dingen te missen. Op social media zien we dat onze vrienden, kennissen én onbekenden het ene na het ander leuks meemaken en we willen overal bij zijn en niets missen. Maar wat als je er af en toe voor kiest om iets te missen? Het is natuurlijk fijn om leuke dingen te doen, maar het is ook belangrijk om dit te balanceren met af en toe juist even niets doen. Even geen prikkels. In deze blog geven je een paar tips voor een heerlijk rustige zondag.

Lazy sunday: genieten van een kopje koffie met een goed boek

Self care

Zondag is een perfecte dag om jezelf echt even te verwennen. Blijf lekker wat langer in bed liggen, eet een uitgebreid ontbijt en neem een lang bad. Vandaag moet niks en mag alles. Hoe ziet self-care er voor jou uit?

Herfstbladeren gooien

Tijd voor familie

Het wil doordeweeks wel eens gebeuren dat je je gezinsleden of je partner alleen maar in de wandelgangen tegenkomt en je ‘s avonds misschien samen uitgeput voor de buis ploft. En om over je vrienden al maar helemaal niet te spreken! Zondag is de ideale dag om quality time met elkaar door te brengen. Wat vinden jullie fijn om samen te doen? Je kunt even wat drinken in de stad, naar een museum of een lekkere herfstwandeling maken. Het hoeft in ieder geval écht niet spectaculair te zijn. Het gaat er gewoon om dat je samen tijd met elkaar doorbrengt, zonder werk, zonder schermen en andere afleidingen.

Uitgebreid koken én tafelen

Als je van koken houdt is zondag ook de ideale dag om eens heerlijk uitgebreid te koken. Probeer bijvoorbeeld eens zelf pasta of pizza te maken of laat de hele middag een lekker stoofpotje op het vuur staan. ‘s Avonds kun je dan ook echt een momentje maken van het diner en heerlijk genieten aan een mooi gedekte tafel.