Slow Sundays

Voor ons is zondag de perfecte dag voor het beoefenen van JOMO: the Joy Of Missing Out. Je kunt je weekend natuurlijk volplannen met leuke dingen en daar is ook helemaal niets mis mee, maar zondag wordt niet voor niets een rustdag genoemd. Als je het eens wat rustiger aan doet op zondag zul je zien dat je je week vol nieuwe energie begint.

Waarom JOMO?

JOMO is de slow tegenhanger van FOMO (Fear Of Missing Out). In het geval van FOMO zijn we constant bang om dingen te missen. Op social media zien we dat onze vrienden, kennissen én onbekenden het ene na het ander leuks meemaken en we willen overal bij zijn en niets missen. Maar wat als je er af en toe voor kiest om iets te missen? Het is natuurlijk fijn om leuke dingen te doen, maar het is ook belangrijk om dit te balanceren met af en toe juist even niets doen. Even geen prikkels. In deze blog geven je een paar tips voor een heerlijk rustige zondag.

Lazy sunday: genieten van een kopje koffie met een goed boek

Self care

Zondag is een perfecte dag om jezelf echt even te verwennen. Blijf lekker wat langer in bed liggen, eet een uitgebreid ontbijt en neem een lang bad. Vandaag moet niks en mag alles. Hoe ziet self-care er voor jou uit?

Herfstbladeren gooien

Tijd voor familie

Het wil doordeweeks wel eens gebeuren dat je je gezinsleden of je partner alleen maar in de wandelgangen tegenkomt en je ‘s avonds misschien samen uitgeput voor de buis ploft. En om over je vrienden al maar helemaal niet te spreken! Zondag is de ideale dag om quality time met elkaar door te brengen. Wat vinden jullie fijn om samen te doen? Je kunt even wat drinken in de stad, naar een museum of een lekkere herfstwandeling maken. Het hoeft in ieder geval écht niet spectaculair te zijn. Het gaat er gewoon om dat je samen tijd met elkaar doorbrengt, zonder werk, zonder schermen en andere afleidingen.

Uitgebreid koken én tafelen

Als je van koken houdt is zondag ook de ideale dag om eens heerlijk uitgebreid te koken. Probeer bijvoorbeeld eens zelf pasta of pizza te maken of laat de hele middag een lekker stoofpotje op het vuur staan. ‘s Avonds kun je dan ook echt een momentje maken van het diner en heerlijk genieten aan een mooi gedekte tafel.