Slow living: Pasen

Wij staan graag stil bij de veranderingen van de seizoenen en voor ons is Pasen hét moment om de lente te vieren. Lente is het seizoen van de ontluikende schoonheid van de natuur, van langere dagen en naar buiten gaan. Om pasen te vieren vanuit het idee van slow living kun je jouw pasen zo inrichten dat je de lente, de natuur en het samenzijn met jouw geliefden viert.

paaseieren op een linnen tafellaken

De paastafel

De basis van een slow living paastafel is natuurlijk een linnen tafelkleed, zoals bijvoorbeeld onze fijne Sahara stof. Voor pasen kies je het liefst voor een fris gekleurd tafelkleed. Kleur kun je aanbrengen door middel van bloemen die je op tafel zet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bloemen die je in de tuin hebt staan en maak hier een aantal kleine boeketten van voor op tafel. Ook kun je een aantal paastakken in het midden van de tafel leggen. Dit geeft een mooi, natuurlijk effect.

Eiren zoeken

Wie heeft er geen herinneringen aan het zoeken van paaseitjes? Het concept is simpel, maar blijft door de jaren leuk om samen te doen. Om het extra bijzonder te maken kun je voor kinderen rieten mandjes kopen, waar ze de eitjes in kunnen bewaren. Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij een kringloopwinkel.

Paas versieringen op tafel maken

Eieren verven

Vind je het leuk om eieren te verven voor pasen, maar wil je liever geen verf gebruiken? Denk dan eens aan natuurlijke manieren om je eieren te verven. Zo kun je eieren geel verven door uienschillen, blauw door rode kool, of roze door bieten. Het is natuurlijk helemaal leuk om je eieren te beschilderen met de hulp van kinderen.

Paaseitjes in een zelfgemaakt mandje

Nestjes maken

Je kunt zelf nestjes maken voor je (chocolade)eitjes door buiten kleine, dunne takjes te verzamelen. Je maakt de nestjes met behulp van een kom en wat ijzerdraad: je draait de kom ondersteboven, je bevestigt er wat ijzerdraad omheen en vervolgens vlecht je de takjes om het ijzerdraad en om elkaar heen. Nestjes maken is leuk om zelf of met kinderen te doen en de nestjes staan ook nog eens heel leuk op de paastafel.