Slow living in de winter

winterse maaltijd soep

Slow food

De winter is het seizoen om met aandacht eten te bereiden en uitgebreid te tafelen. In de zomer moet je er misschien niet aan denken, maar in de winter kun je de tijd nemen om lang in de keuken te staan. Geniet met vrienden of familie van een lekkere maaltijd aan een mooi gedekte tafel.  Je kunt de tafel een warme uitstraling geven door middel van een linnen tafelkleed mooie linnen servetten kaarsen en mooi aardewerken servies. Ook is het in de winter heerlijk om een lange boswandeling te maken of een boek te lezen. Sluit de dag af met een lang bad, voordat je onder je linnen beddengoed kruipt.

een momentje voor jezelf ontspannen op bed

Ga offline

Het is in de winter soms verleidelijk om na een dag werken op de bank te ploffen en de hele avond tv te kijken. Je kunt proberen om eens een avond in de week je telefoon weg te leggen en de tv uit te zetten. Zet wat kaarsjes aan, lees een boek of doe een spelletje. Lekker ouderwets en je zult zien dat je je na zo’n avond meer ontspannen voelt dan na een avond tv kijken.

Ga naar buiten

Hoe koud het buiten ook is, in de winter heeft je lichaam ook behoefte aan vitamine D. Pak jezelf goed in een maak een heerlijke boswandeling of een wandeling langs het strand. Na de wandeling kun je thuis weer opwarmen onder een dekentje met een kop warme chocolademelk.

lekker opwarmen met een warm kopje

Luister naar je lichaam

Je lijf heeft het in de winter best zwaar. Het is vroeg donker, je bent weinig buiten en de droge lucht van de verwarming doet je ook niet veel goeds. Winter is dan ook echt een seizoen om goed naar je lichaam te luisteren en voor jezelf te zorgen. Neem een lang bad en droog je af met een linnen handdoek. Ben je moe? Ga vroeg naar bed en geniet van een bed met linnen beddengoed. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Neem een kijkje in ons assortiment woonlinnen en laat je verrassen door ons ruime aanbod hoge kwaliteit linnen.