Maximalistisch minimalisme

Wij dol zijn op een minimalistisch interieur. Maar we houden ook van warme kleuren en accessoires. Een minimalistisch interieur kenmerkt zich door het gebruik van neutrale kleuren als wit, beige en taupe en het gebruik van weinig accessoires. Heel mooi, heel rustgevend, maar voor sommigen van ons misschien een beetje saai.

Het tegenovergestelde van minimalisme is natuurlijk maximalisme. Deze stijl kenmerkt zich door een overvloed van kleuren en accessoires. Sfeervol, warm, maar voor veel mensen net weer een beetje teveel van het goede.

Minimalisme en maximalisme ontmoeten elkaar in de nieuwe trend ‘maximalistisch minimalisme’. Deze stijl is in de basis minimalistisch, maar geeft wel de ruimte om met kleur en accessoires te spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accentkleur op de muur, meubels in spannende kleuren of gekleurde gordijnen.

Maximalistisch minimalisme

Accessoires

Waar je bij een minimalistisch interieur kiest voor statement pieces kun je bij een maximalistisch minimalistisch interieur weer experimenteren met accessoires. Toch blijft het bij deze stijl belangrijk dat je met zorg accessoires uitkiest. Wat betekent echt iets voor je? Waar word je echt blij van?

Om ervoor te zorgen dat je huis niet meteen weer helemaal vol staat met spullen en het weer te onrustig wordt is het bij deze stijl belangrijk dat je je spulletjes op een mooie manier bij elkaar plaatst. Kies dus voor een kast met mooie spullen of etaleer accessoires die mooi bij elkaar passen op een bijzondere of onverwachte manier.

Kunst

In een maximalistisch minimalistisch interieur kun je echt een statement maken met een groot kunstwerk aan de muur. Als de rest van je interieur minimalistisch is heeft zo’n kunstwerk alle ruimte om goed tot zijn recht te komen. In plaats van een kunstwerk kun je ook kiezen voor een statement muur met behang in een opvallende print of voor een muur in een warme, rijke kleur zoals donkerrood, donkergroen, oker of aubergine.

Maximalistisch minimalisme

Project: The Loft

Kies voor een muur

Spreekt maximalistisch minimalisme je aan, maar wil je echt niet dat je huis te druk en te vol wordt? Kies dan voor één drukke muur en houd de rest van je huis rustig. Denk bijvoorbeeld aan een grote, open boekenkast aan de muur die je vol kunt zetten met boeken en al je favoriete accessoires.