Maak van je badkamer een wellness-ruimte

De badkamer is de ideale plek om tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw badkamer transformeren tot een ware oase.

Spullen opruimen

Je badkamer knapt er enorm van op als je geen kleine spulletjes in het zicht hebt. Je kunt sowieso eens kijken naar alle spullen die je in je badkamer hebt staan. Wat gebruik je en wat gebruik je niet? Zijn er dingen over de datum? Zorg er vervolgens voor dat je de spullen die je wel houdt zo netjes mogelijk opruimt. Dus plaats bijvoorbeeld alles in een kastje of doe wat spullen in een mandje. Je badkamer zal er direct van opknappen!

Luxe slaapkamer met ensuite badkamer voor DSTRCT High End Real Estate

Slaapkamer met een heerlijke ensuite badkamer bij DSTRCT, met gevoerde Manhattan gordijnen.

Natuurlijke elementen

In een wellnesscentrum wordt altijd gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Denk hierbij aan materialen als hout, steen, bamboe en linnen. Je kunt dit in je eigen badkamer toepassen door bijvoorbeeld een houten of bamboe badmat neer te leggen en te kiezen voor een zeeppompje en tandenborstelbeker van steen. Voor de douche kun je in plaats van een plastic gordijn kiezen voor een linnen gordijn. Ook zorgen planten in de badkamer voor een fijn, natuurlijk gevoel.

Badkamer met een linnen douchegordijn - La Saracina

Luxe handdoeken

Fijne handdoeken zijn essentieel voor de wellness ervaring. We zijn aan katoenen handdoeken gewend, maar linnen handdoeken zijn een bijzonder goed alternatief. Waarom? Linnen neemt heel goed vocht op, waardoor je na het afdrogen niet meer een vochtige huid hebt. Ook is linnen antimicrobieel, waardoor ze niet gaan ruiken en heerlijk fris blijven. Daarnaast zijn linnen handdoeken ook mooi om te zien en geven ze de badkamer ook het luxe gevoel van een wellnesscentrum.

Moderne badkamer met betonciré muren en linnen gordijnen

Prikkel de zintuigen

Voor de echte wellness-experience kun je het beste alle zintuigen prikkelen. Dus zorg voor goede verlichting door middel van kaarsen en heerlijk geurende badproducten. Ook kun je middel van een bluetoothspeaker je heerlijk rustgevende muziek afspelen in je badkamer.