Kinderkamer gordijnen

Of je nou bezig bent met het inrichten van een babykamer, of de kamer van je tiener een nieuwe look wilt geven: gordijnen zijn een belangrijk deel van elke kinderkamer. Maar hoe kies je nou de juiste gordijnen? En welke van onze stoffen kun je hiervoor het beste gebruiken?

Welke kleur gordijnen moet ik kiezen voor de kinderkamer?

Welke kleur gordijnen je kiest is natuurlijk voornamelijk afhankelijk van de rest van de kinderkamer. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het oppervlakte dat het te bekleden raam beslaat. Een klein raam is bijvoorbeeld veel geschikter voor een gordijn met een felle kleur dan een gordijn dat een hele wand beslaat. Verder kun je ook voor jezelf bepalen of je wil dat je gordijnen opgaan in de stijl van de rest van de kamer of dat je juist wilt dat de gordijnen een statement maken in de kamer.

Verduisterend of niet?

Als je een babykamer inricht is het verstandig om te kiezen voor verduisterende gordijnen omdat je baby ook veel overdag zal slapen. Ook voor jonge kinderen zijn verduisterende gordijnen meer geschikt omdat ze vaak al gaan slapen als het buiten nog licht is.

Voor oudere kinderen is het een kwestie van voorkeur. Vindt jouw kind het fijner om in een donkere kamer te slapen of wordt hij of zij liever gewekt door daglicht? Hier kun je jouw keuze op baseren.

Gewone gordijnen of rolgordijnen

Kun je beter kiezen voor rolgordijnen of voor gewone gordijnen in een kinderkamer? Wij adviseren gewone gordijnen omdat deze niet alleen al het licht goed kunnen blokkeren, maar ook zorgen voor een betere akoestiek in de kamer. En dat is voor kinderen van alle leeftijden geen overbodige luxe!

Welke van onze stoffen zijn geschikt voor de kinderkamer?

  • Voor fijne, lichte gordijnen raden wij Manhattan en Provence aan.
  • Voor stoere gordijnen raden wij onze ongevoerde Munich aan. Deze stof is 85% verduisterend en heeft een stoere look vanwege de kneuzing door de soap stonewash (steenslag)- en de gewalste stof.
  • Een gemêleerde stof werkt goed in een neutrale kinderkamer. Onze gevoerde Berlin heeft prachtig changeant effect, alsof er met twee kleuren is geweven..
  • Al onze stoffen kunnen worden gevoerd. Wil je dit liever niet? Kies dan voor Zurich, Munich of Havana.