Hotelkamer design in je eigen slaapkamer

Mooi design, een fris opgemaakt bed en mooie verlichting: een luxe hotelkamer is de ultieme plek om te ontspannen. Maar hoe krijg je de look van een hotelkamer in je eigen huis?

1. Hoofdeinde

Met een opvallend hoofdeinde aan de bovenzijde van je bed zorg je direct voor een statement in de slaapkamer. Een hoofdeinde is iets waar je oneindig mee kunt variëren. Voor een natuurlijke look kies je voor een houten of rotan hoofdeinde. Voor een luxe uitstraling kies je voor een gewatteerd hoofdeinde, eventueel met print.

Stoffen

2. Luxe beddengoed

Het bed van een hotelkamer is vaak opgemaakt in lichte, frisse kleuren. Kies voor linnen beddengoed in een lichte tint en maak het af met kussentjes in een accentkleur. Een plaid over het voeteneinde van je bed maakt het helemaal af.

3. Nachtlampjes

Twee verschillende nachtlampjes maken je kamer al snel rommelig. Voor de hotelkamer look kies je voor twee dezelfde nachtlampjes. Je kunt lampjes op je nachtkastje zetten, maar voor een echt luxe uitstraling hang je de nachtlampjes aan de muur, aan beide kanten van het hoofdeinde.

4. Luxe gordijnen

Voor een mooie lichtinval in de slaapkamer kies je voor een combinatie van een transparant gordijn met een verduisterend gordijn. Zo kun je ‘s nachts heerlijk slapen in een donkere kamer en op een luie zondag in bed blijven liggen in het zachte licht dat door de transparante gordijnen schijnt.

Stoffen

5. Een zitplaats

Het creëren van een zitplaats is niet iets waar je direct aan denkt bij een slaapkamer, maar dit is echt zo’n detail wat de kamer direct een luxe uitstraling geeft. Je kunt een bankje aan het voeteneinde van je bed plaatsen, of een fauteuil of poef in de hoek van de kamer zetten.

6. Diepe kleuren

Kies voor de muren van je slaapkamer voor mooie, diepe kleuren. Dit geeft je kamer een heerlijk decadent gevoel. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen, diepblauw of aubergine.

Stoffen