Haal de lente in huis

Rode tinten geven je kamer een luxe uitstraling

De grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak is een oude traditie die tegenwoordig niet meer zoveel wordt nageleefd. Toch is het helemaal geen verkeerd idee: de ramen en deuren kunnen weer open en het huis kan gelucht worden. De lente blijft het ideale moment om je huis eens even goed onder handen te nemen. Schoonmaakkriebels? Denk aan dweilen, alle kasten uitruimen en aan de binnenkant schoonmaken, je matras omkeren en al je kussens, dekens en vloerkleden uitslaan met een mattenklopper.

Vervangen van beddengoed

Hoewel linnen beddengoed fijn is tijdens alle seizoenen, is het vooral tijdens de warmere maanden ideaal vanwege het ademende karakter van de stof. Hierdoor blijf je als het iets warmer is heerlijk koel onder de dekens. Ook qua kleur is het fijn om in de lente weer te kiezen voor frisse en lichte kleuren in de slaapkamer.

Groene gordijnen zorgen voor een natuurlijk uiterlijk

Vervangen van kussens en dekens in de woonkamers

Als je in je kamer de accessoires in de lente en in de herfst vervangt, geef je telkens weer een frisse boost aan je interieur en krijg je minder behoefte om nieuwe spullen te kopen, aangezien je deze spullen elk half jaar niet ziet.

Wassen/vervangen van gordijnen en de ramen lappen

De lente is het seizoen dat we het licht weer binnen willen halen. Het is dan ook een goed moment om de ramen te lappen en de gordijnen te laten wassen of te vervangen. Lap de ramen het liefst niet op een al te zonnige dag, dan droogt het te snel en krijg je strepen op de ramen. Bekijk de linnen gordijnen van Evert Groot.

Koop nieuwe planten

Misschien hebben niet al je planten de winter overleefd, of heb je gewoon nog plek voor een aantal nieuwe planten. Groen in huis is ideaal om de lente in huis te halen. Bovendien zorgen planten voor gezonde lucht in huis: een win win situatie!

Vergeet je balkon en tuin niet

Ook je tuin en balkon zijn in de lente toe aan een grote schoonmaak. Kijk welke tuinmeubelen toe zijn aan vervanging, koop nieuwe zaden voor een eventuele groentetuin(tje) en je tuin is weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Witte gordijnen matchen perfect met natuurlijke kleuren