Gordijnen voor de slaapkamer

Published On: 18th januari 2021

De inrichting van de slaapkamer krijgt niet altijd de aandacht die het verdient: we slapen er tenslotte alleen en het is een ruimte waar niet veel mensen komen. Je bent misschien minder geneigd om je slaapkamer met aandacht in te richten, maar je kunt je slaapkamer ook beschouwen als de plek die helemaal speciaal voor jou alleen (of jullie samen) is. Jouw slaapkamer is de plek waar je je kunt terugtrekken na een drukke dag en waar je even stilstaat bij jezelf. Genoeg redenen om de slaapkamer juist met aandacht in te richten.

Een fijne slaapkamer betekent vaak ook een betere nachtrust: gordijnen spelen in de slaapkamer dan ook een belangrijke rol. De gordijnen bepalen voor een groot deel de sfeer van de slaapkamer en de hoeveelheid licht die binnenkomt.

Opgeruimd kledingrek met een plant

Lichte gordijnen of verduisterende gordijnen

Bij het uitzoeken van gordijnen is het misschien wel het belangrijkste om na te denken over hoeveel licht je wil dat de gordijnen doorlaten. Sommige mensen slapen het beste bij een compleet verduisterde slaapkamer, terwijl anderen graag worden gewekt door natuurlijk licht. Linnen gordijnen zijn van zichzelf vrij doorschijnend en zijn dus ideaal als je graag wakker wordt met het opkomen van de zon. Maar linnen gordijnen kunnen ook prima worden gevoerd, waardoor ze ook voor liefhebbers van volledige duisternis geschikt kunnen zijn. Een andere manier om je kamer nog donkerder te maken is door gordijnen met een rolgordijn te combineren.

Wie graag in een lichte slaapkamer slaapt kan ook kiezen voor een inbetween gordijn. Deze gordijnen zitten tussen vitrage en een gordijn in. Het effect is een hele zachte, warme lichtinval in de slaapkamer. Heerlijk wakker worden dus!

Kleurrijke slaapkamer met groene gordijnen

Kleur

De kleur van je gordijnen zijn heel bepalend voor de sfeer van de hele slaapkamer. Als je gaat voor een warme sfeer in de slaapkamer kun je kiezen voor warme kleuren zoals rood of aubergine. Kleuren als blauw, groen en neutrale kleuren hebben een rustgevend effect en zijn dus juist heel geschikt voor de slaapkamer.

Rood linnen vouwgordijn

Wees creatief

Je kunt gordijnen in de slaapkamer niet alleen voor het raam hangen. Linnen gordijnen aan een hemelbed geven een prachtig luxe effect. Ook kun je een linnen gordijn gebruiken als roomdivider, die je makkelijk open en dicht kunt doen.

Wil je advies over welke gordijnen het beste passen in jouw slaapkamer? Neem dan contact op met Evert Groot via info@evertgroot.nl, of kom langs bij een onze Stoffendagen, check hier de data!