Een simpele kerst

De feestdagen komen eraan en het belooft dit jaar een ander soort kerst te worden dan we gewend zijn. Maar dat betekent niet dat we niet toch van de kerstdagen kunnen genieten! Misschien is dit jaar juist wel bij uitstek het jaar om kerst volgens de slow living traditie te vieren. Wij geven je een paar tips over hoe je dat kunt doen:

Connect

Het afgelopen jaar is voor velen van ons niet het makkelijkste jaar geweest en veel mensen voelen zich dit jaar jaar een stuk eenzamer dan normaal. Wij hadden voor dit jaar nog nooit van het woord ‘huidhonger’ gehoord, maar we begrijpen maar al te goed dat veel van ons in deze moeilijke tijden juist behoefte hebben aan die knuffel.

Gelukkig zijn er ook genoeg andere manieren om je dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt. Stuur een mooie kaart of brief, bel, Zoom of Skype of kijk bijvoorbeeld samen online een kerstfilm. Het is misschien niet hetzelfde als echt samen zijn, maar voor iemand die zich eenzaam voelt kan ook een klein gebaar heel veel betekenen.

Koop je cadeaus bij de kleinere ondernemer

Niet alleen was het afgelopen jaar voor velen een persoonlijke uitdaging, voor veel ondernemers is het ook een zwaar jaar geweest. Kijk dit jaar dus eens iets verder dan die grote webshops en probeer je cadeaus te vinden bij kleinere ondernemingen. Zo koop je waarschijnlijk niet alleen een origineler cadeau, maar steun je ook nog eens de hardwerkende ondernemers in Nederland.

Prikkel de zintuigen

Een van de mooiste dingen die gebeuren op het moment dat we rustiger aan doen is dat we ons bewuster worden van onze zintuigen. Kerst is wat ons betreft echt een feest voor de zintuigen. Maak een wandeling in de natuur en wees je eens extra bewust van wat je ervaart. Hoe voelt de koude lucht op je huid? En de grond onder je voeten? Wat ruik je? Wat zie je allemaal om je heen?

Ook tijdens de kerstmaaltijd kun je extra bewust zijn van wat je ervaart. Voor ons is er niets feestelijker dan de geur die uit de keuken komt bij het bereiden van een uitgebreid kerstdiner. En bij het eten kun je je natuurlijk ook extra bewust zijn van al het heerlijks dat je proeft!

Maak je huis gezellig

En als laatste tip: maak je huis gezellig. Laat je inspireren door Hygge en zet je huis vol kaarsen, hang kerstlichtjes op, maak zelf een kerstkrans of kerstslingers en kruip lekker onder een dekentje op de bank. En - ook al heb je geen of minder visite - kleed je feestelijk aan en besteed aandacht aan het dekken van een prachtige kersttafel.