Kinderen met speelgoed in een neutrale kinderkamer

Een Scandinavische kinderkamer

In Scandinavië weten ze als geen ander wat mooi is als het om design gaat. Een combinatie van natuurlijke materialen, strakke lijnen en designklassiekers zorgen bij onze noorderburen altijd voor de perfecte balans tussen een modern en knus interieur.

Ook als het gaat om het inrichten van kinderkamers zitten de Scandinaviërs vol goede ideeën. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Neutrale kleuren

De basis van de meeste Scandinavische kinderkamers is wit. Wit lijkt misschien saai voor een kinderkamer, maar het geeft je juist de ruimte om te experimenteren met verschillende kleuren en vormen.

Qua kleuraccenten kun je met een witte basis verschillende kanten op. Zwart en wit is een klassieke Scandinavische combinatie, maar je hoeft kleur zeker niet uit de weg te gaan. Kies bijvoorbeeld voor verschillende zachte pasteltinten, of kies één of twee meer uitgesproken accentkleuren.

Ook prints doen het goed in een Scandinavische kinderkamer. Let hierbij op dat je niet teveel kleuren combineert, maar wees niet bang om met verschillende prints te spelen!

Licht hout

Licht houten meubels zie je eigenlijk in vrijwel elke Scandinavische kinderkamer. Lichtgekleurd hout zorgt voor een frisse uitstraling en zorgt ervoor dat de kamer niet snel te vol of te ‘zwaar’ oogt. Een licht houten ‘huisje’ om het bed heen gebouwd is daarbij op en top Scandinavisch.

Warme materialen

Warme, natuurlijke materialen als linnen en wol zijn ook typisch Scandinavisch. Denk hierbij aan linnen gordijnen, een lekker kleed op de vloer en een poef of grote kussens om lekker op te kunnen spelen.

Vorm en functie

Bij een Scandinavische kinderkamer gaat het niet alleen om stijl. Het is net zo belangrijk dat de kamer de ontwikkeling van het kind ondersteunt. Dus bij kleinere kinderen kun je denken aan speelgoed dat het verbeeldend vermogen stimuleert (zoals bijvoorbeeld een poppenhuis en knuffels) en bij grotere kinderen kun je denken aan een leeshoekje en een tekentafeltje waar je kind lekker kan tekenen en knutselen.

Twee meisjes spelend op de grond in een scandinvische kinderkamer