Een duurzaam interieur

In onze laatste blog hebben je wat inspiratie gegeven om duurzamer te shoppen. In deze blog geven we je graag wat tips over het toepassen van duurzame elementen in je huis. Als we denken aan het verduurzamen van ons huis hebben we vaak het idee dat dit veel moet kosten. Maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Wat goed is voor het milieu is op lange termijn meestal ook het beste voor de portemonnee!

Milieuvriendelijke Verf

Bij het kiezen van verf voor je muren zijn er je een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg opties op het gebied van milieuvriendelijke verf. Deze verf is biologisch afbreekbaar en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Qua kleur kun je kiezen voor een lichte kleur in plaats van een donkere kleur, omdat lichte kleuren meer licht reflecteren en je kamer sneller opwarmt.

Stoffen

Project: NH25 Loft.

Vloerbedekking

Als je de isolatie van je kamer wilt verbeteren is vloerbedekking veruit de beste optie. Door te kiezen voor vloerbedekking zorg je er namelijk voor dat er minder warmte via de vloer verloren gaat, waarmee je per jaar zo’n 5% op verwarmingskosten kunt besparen. Ben je niet zo dol op vloerbedekking? Kies dan voor een kleed in de kamer.

Gordijnen

Gordijnen zijn heel efficiënt in het isoleren van een kamer. Op koude dagen zorgen gordijnen ervoor dat je kamer warm blijft en tijdens een warme zomerdag zorgen gordijnen er juist voor dat de hitte buiten blijft. Als het buiten koud is is het wel belangrijk om overdag je gordijnen en jaloezieën open te doen. Zo kun je de natuurlijke warmte van de zon kan gebruiken om je kamer op te warmen.

Muurplant

Duurzame verlichting

LED lampen zijn de meest duurzame vorm van verlichting. Een LED peertje kost wel wat meer, maar je doet er jaren mee, dus in die zin betaalt het zich echt terug. Een ander bezwaar voor LED verlichting kan zijn dat het te wit licht geeft. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook peertjes die geler licht afgeven. Een andere oplossing is het gebruik van lampenkappen van natuurlijke materialen. Vilten, rotan en linnen lampenkappen zorgen ervoor dat het licht vanzelf een stuk warmer wordt.