Een bohemian vintage kinderkamer

Published On: 1st februari 2021

De bohemian trend is een van de meest geziene trends op dit moment als het gaat om het inrichten van de kinderkamer. Maar hoe pas je deze vrolijke stijl toe op de kinderkamer?

Grove mauvekleurige linnen gordijnen in de kinderkamer - semi-transparant

Bohemian kleuren

Met de bohemian stijl kun je qua kleur eigenlijk twee kanten op: kleurrijk of neutraal. Bij de kleurrijke boho variant zien we veel bonte kleuren zoals groen, geel, fuchsia en blauw. De neutrale variant maakt juist gebruik van neutrale aardetinten zoals bruin, oker, beige en donker oranje. Op dit moment zie je in kinderkamers vooral de neutrale variant veel terugkomen.

Ga voor tweedehands

Het mooie van een boho vintage kinderkamer is dat je echt niet al je meubels en accessoires nieuw hoeft te kopen. Deze stijl vraagt juist om jouw eigen stijl en input! Je kunt ervoor kiezen om al je meubels tweedehands te kopen, maar je kunt bij deze stijl juist ook heel goed nieuwe meubels met tweedehands meubels combineren.

Als je zin hebt om creatief aan de slag te gaan kun je er ook voor kiezen om tweedehands meubels te upcyclen. Zo kun je van dat prima kastje van de kringloop een fantastische commode maken met een niets meer dan een likje verf en een setje nieuwe knopjes of handgrepen.

Mix & match

Net als bij de bohemian interieurstijl staat mixen en matchen in de boho kinderkamer centraal. Je kunt hierbij denken aan het mixen van kleuren, maar ook van prints. Om het wat rustiger te houden kun je ervoor kiezen om alleen prints te mixen in dezelfde kleur. Bij stoffen en materialen gaat het bij deze stijl ook om mixen en matchen. Materialen en stoffen die je hiervoor goed kunt gebruiken zijn hout, wol, rotan en linnen.

Out of the box

Probeer bij deze stijl echt een beetje out of the box te denken! Zo kun je bijvoorbeeld prima twee verschillende kleden over elkaar heen leggen of grote kussens en een leren poef in een hoek plaatsen voor een heerlijk knus leeshoekje.

Accessoires

Een boho vintage kamer is alles behalve minimalistisch. Je maakt een boho vintage kinderkamer pas echt af met natuurlijke accessoires zoals een paar mooie (hang)planten, een macramé wandkleed en rotan wanddecoraties!