Duurzaam winkelen voor je interieur

We willen allemaal duurzamer leven. Maar er zijn zoveel dingen die je ‘beter’ kunt doen dat het soms moeilijk is om te weten waar te beginnen. Daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar je op kunt letten bij het aanschaffen van items voor je interieur.

Minimalisme

We hebben het in onze blog al vaker over minimalisme gehad en dat is niet voor niets. Een minimalistisch interieur is niet alleen rustgevend, maar het is ook goed voor het milieu. Vanwege de eenvoud hoef je voor deze stijl niet veel te kopen voor een mooi resultaat. Kies voor een paar mooie en kwalitatieve items en laat dit echte eyecatchers in je interieur zijn.

Stoffen

Ecologische materialen

Om duurzaam te winkelen voor je interieur is het belangrijk om te letten op de materialen. Er zijn tegenwoordig allemaal spannende ontwikkelingen op het gebied van ecologische materialen. Zo bestaat er tegenwoordig ‘leer’ dat gemaakt wordt van paddenstoelen en van fruit. Maar wat betreft klassieke materialen is het ook belangrijk om op te letten hoe ecologisch het materiaal is. Linnen is een van de meeste duurzame stoffen die er zijn en dus een goede keuze als je op zoek bent naar ecologische materialen.

Vintage

Als je duurzaam wilt winkelen voor je interieur kun je natuurlijk altijd kiezen voor vintage items. Als je zelf houdt van speuren naar parels kun je je hart ophalen in kringloopwinkels en marktplaats. Anders kun je kiezen voor winkels waar ze vintage meubels verkopen. Je betaalt hier meestal wel iets meer, maar dan heb je wel de luxe dat het speurwerk al voor jou gedaan is.

Planten

Transport

Net als dat het niet goed is voor het milieu als jij veel reist, is het ook niet goed voor het milieu als de producten die je koopt van ver komen. Bij onze linnen ben je er zeker van dat dit niet het geval is. Al ons linnen komt uit België en hoeft dus maar een kleine afstand te reizen om uiteindelijk bij ons in de winkel te komen liggen.