De woontrends van 2020

Het is oktober en dat betekent dat het weer tijd is voor de woonmaand! Ook dit jaar zetten we de meest opvallende interieurtrends weer voor jou op een rijtje.

Trends van 2020

In 2019 stond bewustzijn centraal. Het komende jaar houden we ons nog steeds bezig met bewustzijn, maar ook met de betekenis van ons leven, met tot rust komen en tot onszelf komen. Dit tot onszelf komen vertaalt zich in een aantal behoeften waar we uiting aan willen geven in ons interieur. We willen tot rust komen, we willen ons meer verbonden voelen met de natuur en we willen ons beschermd voelen. Maar niet onbelangrijk – we willen ook meer ruimte hebben om te spelen en onze creativiteit te kunnen uiten.

Spelen

Als kind is spelen zo vanzelfsprekend, maar als volwassene doe je het bijna nooit meer. En dat is jammer, want spelen is heel erg goed voor ons! Spelen stimuleert endorfinen, het zorgt voor beter werkende hersenen en voor meer creativiteit. Om spelen te stimuleren in je interieur kies je voor primaire kleuren, interessante vormen en materialen die je graag aan wilt raken.

Natuur

Net als in 2019 voelen we in 2020 nog steeds de behoefte om dichter bij de natuur te komen en in huis te de connectie met de natuur te voelen. Het komende jaar vertaalt dat zich vooral in robuuste en natuurlijke materialen en sterke en duurzame stoffen zoals leer, hennep en linnen. De kleuren die in deze trend passen zijn de kleuren die we terugvinden in de natuur. Denk hierbij aan een herfstpalet van oranje, bruin, groen en beige.

Planten

Comfort

Door onze drukke levens willen we graag terugkeren naar een huis waarin we ons geborgen voelen. Een warm kleurenpalet met stoffen die fijn aanvoelen passen goed binnen deze trends. Denk ook aan lekker veel kussens op de bank en één of meerdere plaids op je luie stoel. De materialen die bij deze trend passen zijn hout en metaal gecombineerd met zachte stoffen.

Rust

Minimalisme in het interieur is een trend die ook nog steeds blijft groeien. We beginnen in te zien dat we ons in een interieur met weinig spullen echt beter voelen. Door een minimalistisch interieur ervaren we bijvoorbeeld meer innerlijke rust en creativiteit. Wie wil dat nou niet? De kleuren in deze trend zijn vrij sober, met grijze en donkere kleuren gecombineerd met natuurlijke materialen als linnen en hout.

Op zoek naar persoonlijk advies? Laat je adviseren door Evert Groot.