De kleur geel in huis

We hebben het al eerder gehad over de effecten van verschillende kleuren in je huis. De komende tijd gaan we een aantal kleuren voor je uitlichten en in deze blog hebben we het over de kleur geel. Wat doet geel met je? In welke ruimtes kun je geel het beste gebruiken? En hoe combineer je geel?

Waar staat geel voor?

Geel staat voor positiviteit. Het is de kleur van de zon en van lentebloemen als zonnebloemen en narcissen. Geel geeft een gevoel van optimisme, plezier en enthousiasme. Het is activerend en de kleur geeft energie. Teveel geel daarentegen kan irritatie opwekken. Geel is daarom vooral geschikt als accentkleur in huis.

Gele zonnebloemen op een fauteuil

In welke kamers kun je geel het beste gebruiken?

De keuken

De keuken is de ideale ruimte om geel te gebruiken. Waarom? De kleur geeft niet alleen energie, maar wekt ook de eetlust op! Je zou kunnen kiezen voor een gele accentmuur of okergele (vouw)gordijnen in de keuken.

De hal/entree

Ook de hal/entree is een goede ruimte om geel te gebruiken. De hal is het eerste wat mensen zien als ze bij jou thuis komen en je kunt maar een keer een eerste indruk maken! Geel geeft mensen direct een prettig en optimistisch gevoel, wat ervoor zorgt dat men zich welkom bij je voelen.

Kleine, donkere ruimtes in huis

Ook in kleine, donkere ruimtes in huis, waar weinig tot geen daglicht is, komt geel goed tot zijn recht. Het maakt de ruimte lichter en vrolijker.

Kantoor

Geel is vooral een goede kleur in je kantoor als je een creatief beroep hebt. De kleur geeft energie en stimuleert om meer risico’s te nemen.

Muurplant

Met welke kleuren combineert geel het beste?

Het ene geel is het andere niet. Er zijn talloze soorten geel, van lichtgeel, tot okergeel. Lichtgeel combineert goed met andere lichte kleuren, zoals wit, crème, taupe en lichtblauw.

Helder geel is bij uitstek een kleur die zich goed leent als accentkleur. Een gele deken, gele kussens of gele gordijnen in een verder neutraal interieur geeft een opvallende en speelse look.

Okergeel komt echt tot leven als je het combineert met blauw en groenblauw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan okergele gordijnen tegen een groenblauwe muur.

Ben je geïnspireerd en wil jij ook gele gordijnen in je huis? Wij verkopen de volgende stoffen in de kleur geel:

Planten