De kersttafel

Kerst is hét moment om de dinertafel extra mooi aan te kleden. Het is tenslotte het middelpunt met kerst. Een bijzonder gedekte tafel begint met een bijzonder middelpunt, oftewel een centerpiece. Wij geven je een aantal suggesties, van oude wijnflessen tot verlichting.

Flessenkandelaars

Duurzaam en mooi! Verzamel in de loop van de maand wat doorzichtige (wijn)flessen. Je kunt hier namelijk prachtige kandelaars van maken. Dat doe je zo: Week de labels van de flessen door ze in heet water met een druppeltje afwasmiddel te zetten. Op de dag zelf vul je de flessen met water en stop je er takjes eucalyptus of den in. Kaars erin en je bent klaar!

Stoffen

Verlichting

Een lichtsnoer op het midden van je tafel kan een heel mooi en zacht effect geven. Zorg ervoor dat je een lichtsnoer gebruikt dat niet in het stopcontact hoeft, maar werkt op batterijen. Ook geeft een zilver snoer een chiquer effect dan een ouderwets groen snoer. Je kunt het lichtsnoer gewoon neerleggen of door wat dennentakken vlechten. Ook kun je het lichtsnoer in mooie vintage potten op de tafel zetten.

Muurplant

Takken en bladeren

Voor een warm en gezellig effect op tafel kun je altijd iets van de natuur naar binnen brengen. Hulsttakken en dennentakken in het midden van de tafel geven een prachtig effect. Voor een meer minimalistische look zou je kunnen kiezen voor Eucalyptus. Bijkomend voordeel: je kersttafel ziet er niet alleen mooi uit, maar ruikt ook nog eens heerlijk!