Creatieve ideeën voor linnen

Als je aan linnen denkt, denk je voornamelijk aan linnen kleding, linnen gordijnen en misschien een linnen tafelkleed. Maar linnen kun je voor zoveel meer gebruiken. In deze blog zetten we een paar ideeën voor je op een rijtje.

Linnen om een hemelbed

Het hemelbed is een echte klassieker en bestaat al sinds de middeleeuwen. Alhoewel we het hemelbed tegenwoordig toch enigszins associëren met rijkdom, had het hemelbed in deze tijd vooral een praktische functie omdat het zorgde voor meer privacy en warmte.

Het hemelbed van vandaag geeft je slaapkamer een gevoel van luxe en romantiek. Voor een rustiek, modern en naturel hemelbed kies je voor een houten exemplaar met linnen gordijnen. Prachtig!

Stoffen

Linnen douchegordijn

Het douchegordijn is meestal niet het mooiste item in een badkamer. De meeste douchegordijnen zijn van plastic met vaak niet bepaald mooie prints. Maar wist je dat je linnen ook kunt gebruiken om een douchegordijn van te maken?

Een linnen douchegordijn staat niet alleen mooi in je badkamer, maar is ook nog eens functioneel. Linnen droogt snel en heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor een linnen douchegordijn veel langer lekker fris en schoon blijft dan een plastic exemplaar.

Muurplant

Linnen douchegordijn in het Toscaanse La Saracina hotel.

Linnen behang

Stof gebruiken als behang is niet erg gebruikelijk, maar het geeft echt een prachtig effect. Het zorgt voor betere akoestiek, verbergt imperfecties op de muur en verdeelt het licht in de kamer op subtiele wijze.

Niet alleen de muur, maar ook bijvoorbeeld een kastdeur of een gewone deur kun je bedekken met linnen. Zo geef je je interieur echt een bijzondere touch.