Groene hanggordijnen in een bohemian woonkamer

Bohemian interieur

De bohemian trend is een interieurtrend die al even meegaat, maar daardoor niet minder populair wordt. In een bohemian interieur combineer je natuurlijke materialen met felle kleuren en prints, geïnspireerd door de reizen die je hebt gemaakt. Wil jij je interieur ook wat meer bohemian maken? Wij geven je wat inspiratie in deze blog.

Natuurlijke materialen

De basis van een bohemian interieur bestaat uit natuurlijke materialen zoals linnen, rotan en wol. Deze natuurlijke materialen kun je terug laten komen in de gordijnen en het vloerkleed, maar ook in accessoires zoals wollen plaids, linnen kussens of een rotan plantenpot.

Kleurige details

De natuurlijke basis vul je vervolgens aan met felgekleurde details. Roze, rood, aqua en okergeel zijn kleuren die goed passen in een bohemian interieur. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gekleurde gordijnen, of bijvoorbeeld een accentkleur aanbrengen op een van je muren.

Prints

Ook prints doen het goed in een bohemian interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prachtige prints die je ziet op Oosterse vloerkleden. Mix en match vooral met prints! Dit geeft je interieur extra diepte en maakt het geheel interessant, speels en warm.

Planten

Planten zijn voor de bohemian stijl ook een must. Voor een extra bohemian touch kun je aandacht besteden aan waar je je planten in zet: kies voor mooi gekleurde potten, zet je planten in een rotan mand, of hang je planten in macramé plantenhangers.

Vintage meubels

Door te kiezen voor vintage meubels geef je je interieur echt een persoonlijke touch, en dat is waar het bij de bohemian stijl om gaat. Je kunt ervoor kiezen om jouw one of a kind vintage meubels kant en klaar te kopen, maar je kunt het nog persoonlijker maken door meubels bijvoorbeeld op Marktplaats te kopen en ze vervolgens zelf bijvoorbeeld een likje verf te geven.