De babykamer inrichten

Bij het krijgen van een baby zijn er honderden dingen waar je aan moet denken en keuzes die je moet maken. Een van die dingen is het inrichten van de babykamer. Wij zetten alles waar je aan moet denken voor de inrichting van de babykamer voor je op een rijtje.

Grove mauvekleurige linnen gordijnen in de kinderkamer - semi-transparant

De wieg

Het belangrijkste in de babykamer is natuurlijk de wieg. Je kunt een nieuwe wieg kopen, maar je kunt ook kiezen voor een vintage exemplaar. Let hierbij wel op of de wieg voldoet aan de moderne veiligheidseisen. Een rotan wiegje kan bijvoorbeeld scherpe deeltjes hebben waar de baby zich aan kan bezeren. Je kunt dit oplossen door het wiegje aan de binnenkant te bekleden met linnen. Omdat linnen zacht is voor de huid is het ook ideaal voor het beddengoed in de wieg. Onze stoffen hebben allemaal het Oekotex-100 label, waardoor je bij ons altijd zeker bent dat onze stoffen geen schadelijke stoffen bevatten.

De commode

Je kunt kiezen voor een commode tafel of een commode in de vorm van een kastje. De tweede optie is handig omdat je zo meteen extra opbergruimte hebt voor de kleding van je baby.

Het zithoekje

Het zithoekje is voor een nieuwe moeder één van de belangrijkste dingen in de babykamer, aangezien je hier nogal wat tijd met je baby zal doorbrengen. Zorg dus vooral voor een comfortabele stoel en zet een poef bij de stoel zodat je je benen kunt strekken bij het voeden. Kies voor de bekleding van de stoel niet voor wit of een andere lichte kleur, maar ga voor een donkerdere kleur die wel een vlekje kan hebben.

Opbergruimte

Zorg voor genoeg opbergruimte in de babykamer. Manden en bakken zijn ideaal! Hier kun je aan het einde van de dag zonder al te veel moeite speelgoed in bewaren.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn essentieel voor de babykamer. Als je baby overdag slaapt is het belangrijk dat de kamer echt donker is. Zo slaapt je baby overdag ook lekker door en heb jij even wat tijd voor jezelf!

Grove linnen gordijnen in de kinderkamer - semi-transparant