Aardetinten in je interieur

Published On: 5th januari 2021

De natuur is al een aantal jaar een duidelijke inspiratiebron als het gaat om interieurtrends. We zien steeds meer planten, natuurlijke materialen en natuurlijk ook kleuren die we zien in de natuur terug in ons interieur.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn aardetinten precies dat: kleuren die hun oorsprong hebben in de natuur. Aardetinten hebben een rustgevend effect en geven ons het gevoel in contact te staan met de aarde, en dat is iets waar we in deze tijden maar al te veel behoefte aan hebben.

Aardetinten passen eigenlijk binnen alle woonstijlen. Zo zien we deze kleuren tegenwoordig veel in bohemian interieurs, maar passen ze net zo goed in een modern interieur. Ook sluiten ze natuurlijk perfect aan bij de landelijke interieurstijl.

Wat zijn aardetinten?

Aardetinten zijn de zachte, gedempte kleuren die we terugzien in de natuur. De volgende kleuren vallen binnen het aardetinten palet:

Welke kleuren combineren goed met aardetinten?

Het fijne aan aardetinten is dat ze allemaal heel goed met elkaar zijn te combineren. Ook andere kleuren uit de natuur passen perfect bij aardetinten, zoals donkerblauwe en donkergroen. Verrassend genoeg combineren zelfs hele felle tinten als neon geel en fuchsia roze goed met de meer neutrale kleuren uit het aardetinten palet.

Welke ruimtes zijn het meest geschikt voor aardetinten?

Aardetinten zijn heel geschikt voor de woonkamer aangezien dit vaak een van de drukste ruimtes in het huis is. Je kunt deze kleuren in je woonkamer toepassen om meer rust te creëren en een geborgen maar toch luxe gevoel te creëren.

Omdat we ons door aardetinten geborgen en veilig voelen zijn aardetinten ook ideaal voor de slaapkamer. Hier doen vooral de meest neutrale aardetinten zoals bruin en taupe het goed.

Ook de badkamer leent zich perfect voor aardetinten. Deze kleuren geven een gevoel van warmte wat heel prettig is in badkamer ten opzichte van koele kleuren die een badkamer al gauw te kil maken.

Rollen linnen stof in aardetinten