Kopen met aandacht in de decembermaand

December: een maand waarin gezelligheid, feest en tradities centraal staan. Maar ook een drukke maand: je moet vaak nog veel afmaken voor je werk en je bent zo druk met het kopen van cadeaus en het racen naar kerstborrels en diners dat je bijna vergeet dat december eigenlijk een maand is waarin het draait om stilstaan en tijd vrij maken voor de mensen die we liefhebben.

Man en vrouw op het terras met een hond op schoot

Het is door de drukte die deze maand met zich meebrengt niet zo gek als je niet echt de tijd neemt om cadeaus uit te zoeken. Door snel iets te kopen voor een ander geef je misschien iets wat iemand niet echt nodig heeft of niet leuk vindt. Door meer aandacht te besteden aan de cadeaus die je geeft kun je iemand echt iets van waarde geven. Dit hoeft niet duur te zijn of heel veel tijd te kosten: je kunt iets voor iemand maken, of iets kopen dat lang meegaat. Voor elk budget is er wel een oplossing:

Low budget

Chocolate bark

Het maken van chocolate bark is makkelijk, lekker en goedkoop. Wat heb je nodig? Een chocoladereep en twee of drie ingrediënten als topping: denk bijvoorbeeld aan gedroogde cranberries, hazelnoten of chilivlokken. Je laat de chocolade au bain-marie smelten en daarna giet je de gesmolten chocolade over een bakplaat met bakpapier en strooi je de toppings over de gesmolten chocola. Laat het geheel hard worden in de koelkast en breek het daarna in stukken. Pak het mooi in en je bent klaar.

Stapeltje zelfgemaakte chocolade met een strikje

Homemade kruidenmix

Je denkt er misschien niet direct aan in de winter, maar een zelfgemaakte kruidenmix is een ideaal cadeau voor een liefhebber van de barbecue. Stel zelf een aantal rubs of marinade mengsels samen (er zijn online genoeg recepten te vinden), stop de mengsels in glazen kruidenpotjes en je hebt een smaakvol cadeautje waarvoor je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis heb.

Medium budget

Linnen servetten

Linnen servetten zijn een mooi en duurzaam cadeau. Wie de servetten een persoonlijke touch wil geven kan er voor kiezen om de servetten te bedrukken. Je leest in deze tutorial hoe je dat doet:

Stoffen in een mand met een strik

Kussenhoezen

Linnen kussenhoezen zijn van hoge kwaliteit en geven een natuurlijk look aan de bank en woonkamer. Kussenhoezen kun je nooit teveel hebben: je kunt ze elk seizoen wisselen en je huis zo weer een nieuwe look geven, zonder iets nieuws te hoeven kopen.

High budget

Linnen beddengoed

Als je iemand echt wil verwennen deze feestdagen kun je kiezen om linnen beddengoed cadeau te geven. Linnen is hypoallergeen, dus bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van allergieën of mensen met een gevoelige huid.

Samen in bed een boek lezen

Linnen gordijnen

Wil je iets moois kopen voor iemand die onlangs is verhuisd? Linnen gordijnen zijn het ideale cadeau als je iemand iets duurzaams en waardevols wil geven. Laat je adviseren door Evert Groot over welk type gordijnen het beste past bij het interieur en de wensen van degene die je de gordijnen cadeau doet.