6 Tips voor een gezellig interieur in de winter

1. Kaarsen

Als het buiten vroeg donker wordt, zorgen kaarsen voor licht en warmte in huis. Voor nog meer sfeer kun je kiezen voor geurkaarsen. Denk bijvoorbeeld aan de geur van sandelhout of dennenbomen.

Kaarslicht

2. Verlichting

Een grote lamp aan het plafond zorgt misschien wel voor veel licht, maar niet persé voor gezelligheid. Het effect van licht en lampen in je interieur wordt vaak onderschat. Het juist plaatsen van lampen, de hoeveelheid lampen in een kamer en de sterkte van lampen hebben allemaal een groot effect op de sfeer in je kamer. Experimenteer en kijk hoe je de lampen in jouw huis zo kunt plaatsen dat je genoeg licht in de kamer hebt, maar het wel knus en warm voelt.

3. Natuurlijke stoffen

Het is heerlijk om je te omringen door zachte en natuurlijke stoffen in de winter. Je huid heeft in dit seizoen al een hoop te verduren, dus wees lief voor je huid en kies voor linnen beddengoed, of linnen stoffering op de bank.

Kleed

4. Personal touches

Een huis wordt pas echt een thuis door de personal touches die je toevoegt. Kies voor kunst die echt bij jou past, zet fotolijstjes neer met foto’s van dierbare momenten en etaleer objecten die jij mooi vindt. Onthoudt dat je je huis voornamelijk voor jezelf inricht. Vooral in de winter is er niks fijner dan omringd te worden door spullen die je met zorg hebt uitgekozen en waar jij echt blij van wordt.

5. Textuur

Kussens, dekens, tafelkleden en vloerkleden: vul je huis met stoffen en texturen die fijn aanvoelen en die mooi bij elkaar staan, zoals wol, linnen en fluweel.

Kaarslicht rode kussen

6. Leeshoek

Winter is het ideale seizoen om weer eens wat meer te lezen. Dus nodig jezelf uit om wat vaker een boek te pakken in plaats van tv te kijken door een fijn leeshoekje te maken, met een comfortabele stoel, een dekentje en fijne verlichting.