5 tips voor een perfecte zomer

Met zo’n warme zomer als deze is het heerlijk om buiten te eten. Een lange zomeravond in de tuin met heerlijke hapjes en/of drankjes; wij houden ervan. Vooral als er gasten komen is het wel zo leuk om de tafel mooi aan te kleden. Je kunt je zomertafel zo creatief maken als je zelf wilt: met een paar simpele toevoegingen kom je al een heel eind. Juist door het klein te houden, bereik je vaak een hele fijne sfeer. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel tijd en energie je steekt in jouw ideale zomertafel.

Tafel dekken met linnen

In ons vorige blog kon je lezen waarom linnen zo perfect is in de zomer. Wij zorgen dan ook graag voor elementen van linnen bij onze zomertafels. Het leuke van linnen is dat het op veel manieren gebruikt kan worden! Lees onze tips voor een chique zomertafel:

Lange gedekte zomertafel
Zomertafel met eten

1. Kies een kleurenschema

De eerste stap bij het dekken van een mooie zomertafel is bedenken welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Kies je voor een natuurlijk kleurenschema met kleuren als wit, beige en taupe of laat je je inspireren door de kleuren van de bloemen in de tuin? Je kunt het beste een basiskleur kiezen en één of meerdere accentkleuren. Kies bijvoorbeeld voor een wit linnen tafelkleed en gebruik de de accentkleuren voor servetten, glazen en het servies.

2. Gebruik bloemen uit de tuin

Voor een zomers effect kun je wat bloemen uit de tuin plukken en deze gebruiken voor de aankleding van de tafel. Zet bijvoorbeeld losse bloemen in glazen flesjes of zet een hele bos bloemen in een pot en doe er een papieren zak omheen.

Linnen tafel aankleding bloemen

3. Gebruik natuurlijke materialen

Bij een zomertafel passen natuurlijke materialen. Linnen is een natuurproduct en heeft daardoor een uitstraling die perfect past bij een zomertafel. Denk voor natuurlijke details aan een linnen tafelkleed en linnen servetten, rieten onderzetters en mooi glas en aardewerk.

Bestek en linnen servet

4. Maak het comfortabel

Een houten bankje of stoel zit niet altijd even lekker. Met een paar linnen kussens maak je het plaatje compleet en zorg je ervoor dat iedereen comfortabel zit. Linnen stof voelt fijn en is vuilafstotend en is dus ideaal voor aan tafel.

5. Kies de juiste verlichting

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het dekken van een zomertafel, maar als het erg gezellig wordt is de kans natuurlijk groot dat je na het eten nog blijft natafelen. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer boven de tafel of zet kaarsen neer. Dit creëert een knusse sfeer, zelfs als het schemert.

Linnen tafel met verlichting

Ben je geïnspireerd, maar kun je nog een beetje hulp gebruiken? Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste stoffen. Neem contact met ons op via info@evertgroot.nl of kom langs bij een van onze stoffendagen in de loods.