5 manieren om je tuin of balkon te stylen

Wat is er fijner dan een zomeravond met vrienden aan tafel in je eigen tuin? Of op een warme dag heerlijk loungen in de schaduw met een goed boek? Als het weer een beetje meezit, besteden we in de zomer meer tijd buiten dan binnen. Tijd om eens te kijken of we de tuin eens kunnen restylen!

Tuinmeubels

Het stylen van je tuin begint met het tuinmeubilair. Heb je niet zoveel ruimte? Denk dan goed na over hoe jij je tuin het meeste gebruikt. Zit je graag languit met een boek in de zon, of vind je het juist lekker om diners in de tuin te verzorgen? Als je een grote tuin hebt kun je natuurlijk voor beide kiezen, maar anders doe je er goed aan om te kiezen voor het meubilair dat het beste bij jouw behoeften past.

Stoffen

Simpele maar stijlvolle kussens gestoffeerd door Atelier Sukha

Vintage accessoires

Voor accessoires in de tuin kun je natuurlijk altijd naar het tuincentrum, maar wil je echt een tuin met karakter? Dan kun je deze zomer door het hele land vlooienmarkten afstruinen voor vintage accessoires. Denk bijvoorbeeld aan zinken gieters en emmers, grote glazen flessen of oude bollenkistjes. Voor echt unieke items kun je ook op vakantie vlooienmarkten afstruinen. Zo heb je in Engeland bijvoorbeeld ‘car-boot sales’ en in Frankrijk worden in de zomer talloze brocantes georganiseerd. Zeker weten dat jij hier een uniek item voor jouw tuin kunt scoren.

Muurplant

Stoffering

De finishing touch van jouw tuin zit hem in de stoffering die je gebruikt. Linnen is de ideale stof voor in de tuin. Waarom? Linnen heeft een natuurlijke uitstraling wat goed tot zijn recht komt in een natuurlijke omgeving. Ook is het voor in de tuin ideaal dat linnen vocht opneemt en vuil afstoot. Je kunt je zitkussens met linnen bekleden, of meerdere linnen kussens op een lounge leggen voor een heerlijk luxe gevoel. Ook een linnen tafelkleed staat heel goed op de eettafel in de tuin. Qua kleur kun je in de tuin alle kanten op. Voor een boho look kies je allerlei verschillende felle kleuren en voor een natuurlijke look ga je voor kleuren als taupe en beige.

Sfeerverlichting

Voor zwoele zomeravonden in de tuin is sfeerverlichting onmisbaar. Een lampjessnoer geeft je tuin ‘s avonds een magische sfeer. Ook kun je in je tuin vintage windlichten zetten en op je je tafel zet je waxinelichtjes in allerlei verschillende waxinelichtjeshouders voor een speels effect.

Planten

Groene vingers

Uiteindelijk is een tuin pas echt een tuin als je ook daadwerkelijk aandacht besteedt aan het groen. We hebben als Nederlanders nogal eens de neiging om onze tuinen volledig te betegelen. Maar behalve dat groen goed is voor jou en jouw rust, is groen in de tuin ook veel beter voor het milieu. Met groen in je tuin trek je bijvoorbeeld vogels en bijen aan en zorg je ervoor dat regenwater goed in de grond kan trekken. En niet onbelangrijk: tuinieren is ook nog eens heel gezond en rustgevend!