4 tips voor jouw thuiskantoor

Het is voor veel van ons een behoorlijke uitdaging om ineens thuis te werken. Als je in je eigen huis werkt is het niet altijd makkelijk om de balans tussen werk en privé te behouden. Al helemaal niet met kinderen in huis en geen vaste werkplek! Om jezelf toch wat meer structuur te geven is het belangrijk dat je je werkplek in huis zo goed mogelijk inricht. Zo wordt werken vanuit huis echt een stuk prettiger.

Planten

Project: NH25 Loft.

Locatie

De eerste uitdaging is natuurlijk het vinden van een goede werkplek. Helaas hebben we niet allemaal de luxe van een werkkamer, maar het blijft belangrijk om een duidelijke werkplek in huis te hebben. Misschien heb je onder de trap nog ruimte voor een bureautje, of kun je in een nisje in de woonkamer werken. Het is fijn als je deze plek echt alleen gebruikt om te werken, zodat je aan het einde van de dag je laptop dicht kunt klappen en je werkdag duidelijk af kunt sluiten.

Licht

Licht is een van de belangrijkste aspecten van een fijne werkplek. Dus kies – als het even kan – voor een werkplek waar lekker veel daglicht is. Om reflectie op je scherm te vermijden sluit je de vitrage of inbetween gordijnen als je aan het werk bent. Om toch nog genoeg licht te hebben op dagen dat de zon niet schijnt of je een keer ‘s avonds door moet werken zet je een bureaulamp op je bureau.

Stoffen

Project: CastleStones.

Kleur

Als je je nieuwe werkplek wil schilderen is het belangrijk om rekening te houden met de psychologische effecten van kleur. Wil je je vooral ontspannen voelen tijdens je werk? Kies dan voor kleuren als blauw of groen. Heb je behoefte aan meer energie? Kies dan voor een opwekkende kleur als geel of rood. Als je in deze tijd voelt dat je wel een boost kunt gebruiken qua creativiteit kun je kiezen voor paars. Deze kleur stimuleert de creativiteit.

Personal touches

Het is belangrijk dat je je fijn voelt op je werkplek. Zorg daarom voor een goed opgeruimd bureau, maar wees niet bang om wat personal touches toe te voegen. Wat inspireert je? Misschien kun je een schilderijtje boven je bureau hangen of zet je wat planten op of rond je bureau. Zorg dat het echt een plek is die fijn voelt voor jou.